« Alla inlägg

Skicka påskkort - en gammal tradition

Påsken är ju som bekant en kristen högtid som firas till minne av Jesus död och uppståndelse. Påsken infaller på olika datum olika år och detta styrs av Gauss något kluriga påskformel. Påskdagen infaller enligt denna på den första söndagen efter den första ecklesiastiska fullmånen på eller efter den 21 mars.

Detta innebär att Påskdagen kan infalla tidigast den 22 mars och senast den 25 april. År 2010 infaller påskdagen den 4 april. Dessa fakta är hämtade från Wikipedia där du även kan fördjupa dig med om du har lust.

Saker som traditionellt förknippas på med påsken är påskbrasan som tänds på påskaftonskvällen, påskharen som lämnar godis, påskkärringen som flyger till Blåkulla på sin kvast och fantasifullt dekorerade påskägg.

I glaset finns under påsken vanligtvis påskmust eller påsköl och på påskbordet finns ägg, sill, lax och lamm. Recept på påskmat kan du tex. Hitta hos Tasteline

Påskkort är ju så klart enligt oss en av de bästa sakerna med påsken. Traditionen att skicka påskkort startade för över 100 år sedan och vanliga motiv på påskkorten är ägg, kyckling, hönor, påskkärringen och så förstås klassiska kristna motiv.

Påsken är på många sätt en glädjens högtid och vi tycker att ett mycket bra sätt att sprida glädje är att skicka påskkort med mrPostman.

Välj ett motiv i vår motivbank eller varför inte ladda upp ett eget motiv?

Glad Påsk!

Mitt vykort

Ingen bild vald ännu | Välj här »

Följ oss på Facebook

Vi bjuder nya fans på ett vykort!
© Mr Postman AB 556808-5038| Lv. Strandtorpshage 51 | 387 92 Borgholm | kontakta@mrpostman.se Valid XHTML 1.0 Transitional Betalkort