« Alla inlägg

Bästa sättet att betala på nätet

Läste idag en intervju i Internetworld med Peter Alvarsson som är VD och grundare till videotjänsten Headweb. Han berättar att de har valt att använda tre olika betalsätt för att vara säkra på att det alltid finns ett betalsätt som fungerar rent tekniskt.

Hos oss på mrPostman är betallösningar också ett ämne som med jämna mellanrum kommer upp. Vi har precis som Headweb valt att använda tre olika betallösningar för våra vykort. Kortbetalning, betalning via SMS samt värdekoder som betalas med kort.

Anledningarna till detta är dock inte i första hand tekniska. Vi har egentligen inte upplevt några större tekniska problem varken med kort eller SMS-betalningar sedan starten 2005 (peppar peppar...). Vår anledning är i stället att vi vill kunna erbjuda olika alternativ för olika kunder och tillfällen.

De största faktorerna när kunden väljer betallösning är säkerhet och smidighet och här skiljer sig kundernas åsikter. Vissa upplever att SMS-betalning känns tryggare medan andra tycker att kortbetalning är smidigt och litar på de moderna system som finns. Vi märker också att kundgruppen som använder SMS har en yngre medelålder. I detta ämne har DN en intressant artikel där man hänvisar till en rapport från finansinspektionen om att oron för Internetbedrägerier är överdriven.

Vi tror mycket på vår lösning med värdekoder och tycker att den har många fördelar. Den är smidig då man endast betalar en gång och sedan kan använda tjänsten många gånger under en lång period. Den är också fördelaktig prismässigt eftersom vi erbjuder mängdrabatt. Det som många anser vara den största fördelen är dock säkerheten för att skicka vykort under resan. Eftersom värdekoden är betalad sedan tidigare slipper man att knappa in sina kortuppgifter på en offentlig dator, något som för vissa känns obekvämt.

Inför framtiden ser vi fram emot att betallösningarna blir smidigare och mer kostnadseffektiva. Vi håller hela tiden ögonen öppna för nya lösningar och leverantörer. Framför allt vill vi gärna höra våra kunders tankar och önskemål i frågan! Vad tycker du? Tveka inte att kontakta oss.

Mitt vykort

Ingen bild vald ännu | Välj här »

Följ oss på Facebook

Vi bjuder nya fans på ett vykort!
© Mr Postman AB 556808-5038| Lv. Strandtorpshage 51 | 387 92 Borgholm | kontakta@mrpostman.se Valid XHTML 1.0 Transitional Betalkort